Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La alegeri ca la sărbătoare: Iată cum votează moldovenii din Irlanda - Video

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Moldovenii au venit să voteze astăzi în număr mare la secțiile deschise în Irlanda, fiind întâmpinați cu pâine și sare de voluntari îmbrăcați în straie naționale.
CHIINĂU, 11 iul – Sputnik. În toate cele trei secții de votare deschise la Dublin, procesul electoral a început cu intonarea imnului Republicii Moldova. Despre aceasta comunică Ambasada țării noastre în Irlanda.
”Potrivit tuturor participanților la scrutin toți au fost cuprinși de un sentiment de mândrie dar si responsabilitate pentru viitorul Republicii Moldova. De notat că Ambasada, împreună cu membrii diasporei a depus efort considerabil de a crea condiții optime pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor anticipate pe teritoriul Irlandei”, este menționat în mesajul misiunii diplomatice.
Membrii biroului electoral au împodobit încăperile în stil național, nu a lipsit pâinea și sarea(colacii copți de membrii diasporei), covorul moldovenesc și prosoapele brodate, alte obiecte de artizanat care simbolizează ospitalitatea, culturii poporului nostru și care au creat o ambianță specială în această zi importantă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0