Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC: Alegerile s-au desfășurat fără încălcări și incidente majore

© Sputnik / Mihai Caraus брифинг ЦИК-а 2020
 брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală organizează ultimul briefing de presă din ziua alegerilor, în cadrul căruia prezintă cele mai noi informații după închiderea secțiilor de votare.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Scrutinul de astăzi s-a desfășurat fără incidente majore și în condițiile unei transparențe totale. Precizarea a fost făcută de vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Șarban.

Potrivit lui, în Republica Moldova doar o secție de votare a decis prelungirea programului de activitate, iar în afara țării continuă votul în trei secții. Este vorba de o secție din Călărași, Republica Moldova, dar și o secție din Budapesta care a decis prelungirea cu 30 de minute. Potrivit lui Șarban reprezentanții biroului electoral din Ungaria a decis prelungirea programului pentru a le acrda posibilitatea moldovenilor aflați în tranzit în această țară să voteze.

Выборы президента Молдовы - заявления ЦИК - Sputnik Moldova
Rezultate preliminare CEC la procesarea a 70% din procese verbale

Cu două ore și-a prelungit activitatea secția de votare din Tel Aviv, Israel, dar și cea din Kassel, Germania. Cinci secții din afara țării și-au încheiat activitatea înaintea programului din cauza epuizării buletinelor de vot. Este vorba de secția de votare nr. 1/349, din orașul Frankfurt, Republica Federală Germania, dar și secțiile nr. 1/393 din orașul Londra, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord și secția nr. 1/344 din orașul Montreuil, Republica Franceză. Ulterior, Comisia Electorală Centrală a informat și despre închiderea secției de votare nr. nr. 1/348 din Berlin, Republica Federală Germania, unde la fel au fost epuizate buletinele de vot. Potrivit legii, numărul maxim de buletine de vot pentru alegătorii din străinătate este de cinci mii de buletine. Acest număr, sub nici o formă, nu poate fi mărit. Aceasta este norma maximă stabilită de Codul Electoral. La fel, nu poate fi efectuat transferul de buletine de la o secție la alta deoarece pe fiecare buletin este tipărit și numărul secției de votare. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0