Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Diaspora - un electorat paralel, cu viziuni diferite

© Sputnik / Mihai CarausБюллетень для голосования на президентских выборах
Бюллетень для голосования на президентских выборах - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului Igor Dodon, care candidează pentru al doilea mandat la președinția țării, a vorbit astăzi despre votul de ieri al cetățenilor din diasporă și preferințele politice ale acestora.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Diaspora reprezintă în mod real un electorat paralel al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon după ședința de lucru cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu. 

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Speranța lui Dodon pentru turul doi – Detalii

„Cu toții am remarcat că diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri. Acest electorat are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă”, a declarat Dodon. 

După procesarea a 100% din procesele verbale din afara țării, Maia Sandu se clasează pe primul loc cu 70,12% din sufragii. Pe locul doi se situează Renato Usatîi, pentru care au votat 17,25% din alegători, iar pentru Igor Dodon și-au dat votul 3,65% dintre cetățenii cu drept de vot aflați peste hotare. 

CEC a prezentat rezultatele finale preliminare ale turului întâi al scrutinului prezidențial, după procesarea a 100% din procesele verbale. Astfel, Maia Sandu este pe primul loc conform rezultatelor prealabile finale ale alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, cu 36.16% din voturile alegătorilor (487635). Igor Dodon a acumulat 32.61% (439866). Următorul tur al alegerilor prezidențiale va fi organizat pe 15 noiembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0