Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Programul secției de votare din Sadova, prelungit - detalii

© Sputnik / Mihai Caraus брифинг ЦИК-а 2020
 брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală informează despre prelungirea programului mai multor secții de votare. Una este din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Programul secției de votare din localitatea Sadova, raionul Călărași a fost prelungit. Precizarea a fost făcută de președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil. Potrivit acestuia, activitatea secției este prelungită cu 45 de minute pe motiv că funcționarii electorali nu s-au întors cu urna mobilă. Totodată, președintele CEC anunță că și opt secții de votare din afara țării au decis prelungirea programului de activitate. Cu o oră mai mult va fi deschisă o secție din Israel și una din Germania. Cu două ore se prelungește programul unor secții din România, Italia, Franța și două din Germania.

Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Rezultate preliminare CEC la procesarea a 55% din procese verbale

„În legătură cu unele informații apărute pe rețele de socializare referitoare la procedura de prelungire a programului de votare,  Comisia Electorală Centrală a explicat că prerogativa de a dispune prelungirea timpului de votare într-o secției de votare îi revine nemijlocit biroului electoral al secției de votare și acest termen nu poate depăși mai mult de 2 ore după ora 21.00, ora locală a statului în care activează secția”, a declarat Cimil. Potrivit lui, nu există nicio prevedere legală prin care cetățenii ar urma să depună o cerere la biroul electoral pentru prelungirea timpului necesar pentru votare. Dorin Cimil mai spune că birourile electorale deschise în afara țării au fost asigurate cu o cantitate suficientă de buletine de vot, tirajul maximal pentru o secție fiind de 5000 de exemplare. Amintim, până la încheierea votului la ora 21:00, aproape 43 la sută din alegătorii înscriși pe listele electorale i-au exprimat dreptul la vot. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0