Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vor fi pedepsiți cei care au blocat circulația la Varnița

© Sputnik / Irina LeahovaГолосование на участке в селе Варница, в фойе центрального входа в теоретический лицей.
Голосование на участке в селе Варница, в фойе центрального входа в теоретический лицей. - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a fost sesizată de către concurenții electorali, observatori, dar și organele de poliție cu privire la mai multe încălcări în procesul electoral de astăzi.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Încălcările despre care a fost sesizată astăzi, în ziua alegerilor Comisia Electorală Centrală, se referă la organizarea transportării alegătorilor către secțiile de votare, agitație electorală, îngrădirea accesului în secțiile de vot, dar și alte categorii de încălcări.

Остановлены автобусы, которые следовали со стороны Приднестровья - Sputnik Moldova
Video: Încercare de blocare a circulației autobuzelor de rută la Varnița

Declarația a fost făcută de președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, în studioul Sputnik Moldova. Potrivit acestuia, toate încălcările vor fi raportate către Curtea Constituțională și doar această instanță poate aprecia gravitatea acestora și influența asupra procesului electoral. Cu referire la desfășurarea alegerilor în cele 42 de secții de votare deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului, Cimil spune că în procesul de constituire a celor 42 de secții de votare s-a ținut cont de faptul ca fiecare „cetățean onest și de bună credință să-și poată realiza drepturile”.

Președintele CEC a mai spus că acțiunea celor care au blocat traseele către secțiile de votare din stânga Nistrului vor fi examinate de organele de poliție, de Curtea Constituțională, care ulterior va lua o decizie în acest sens.

Amintim, un grup de cetățeni, inclusiv veterani ai conflictului de pe Nistru, au blocat circulația autobuzelor de rută la Varnița. Mijloacele te transport circulau dinspre Transnistria, au comunicat martorii oculari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0