Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va fi sau nu prelungit timpul de vot în diasporă: Ce spune Cimil

© Sputnik / Mihai CarausDorin Cimil
Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat că președinții secțiilor de votare sunt cei care decid prelungirea timpului de vot după ora 21:00, dacă mulți alegători nu au reușit să-și exercite dreptul la vot.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Într-o intervenție telefonică în studioul Sputnik Moldova, președintele CEC, Dorin Cimil, a fost întrebat dacă membrii Comisiei vor da curs solicitării venite din partea liderului PAS, Maia Sandu, de a prelungi programul unor secții de votare în care alegătorii nu au reușit să voteze. Cimil spune că aceasta este competența șefilor secțiilor de votare.

"Este competența fiecărui birou electoral, în persoana președintelui, să evalueze situația creată la acel birou și să dispună prelungirea termenului de vor cu cel mult două ore. CEC nu poate prelungi pentru fiecare secție de votare în parte, fiecare președinte evaluează situația dată și vine cu o decizie în acest sens", a declarat Cimil.

El a reiterat că recomandarea CEC pentru șefii birourilor de votare de peste hotare în care alegătorii nu au reușit să voteze până la ora 21:00 este să țină ușile deschise încă pentru două ore.

Граждане Молдовы голосуют на выборах президента Молдовы во Франции - Sputnik Moldova
Sandu cere program prelungit al secțiilor de peste hotare
"Noi am făcut apel la aceste secții de votare, unde am indicat despre drepturile lor de a dispune prelungirea timpului de vot", a spus președintele CEC, Dorin Cimil.

Amintim că Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea Partidului Acțiune și Solidaritate a venit cu propunerea ca programul unor secții de votare deschise pe teritoriul altor state să fie prelungit. Propunerea a fost adresată Comisiei Electorale Centrală, într-o cerere formulată de candidatul la funcția de președinte Maia Sandu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0