Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: „Vă asigur că nu veți regreta pentru acest vot”

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон на выборах президента Молдавии
Игорь Додон на выборах президента Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon, candidat la un nou mandat la funcția de șef al statului, a făcut declarații de presă imediat după închiderea secțiilor de votare.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Igor Dodon a făcut declarații de presă imediat după închiderea secțiilor de votare. Acesta s-a adresat cetățenilor în calitate de președinte al Republicii Moldova, de candidat la șefia statului, dar și în calitate de președinte și candidat totodată. În calitate de președinte al Republicii Moldova, Dodon le-a mulțumit tuturor cetățenilor care au votat, indiferent pentru cine. 

„În calitate de președinte al Republicii Moldova vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor care au participat astăzi la alegeri, indiferent pentru cine au votat. Indiferent pentru care din cei opt candidați ați votat, stimați concetățeni, eu vreau să vă mulțumesc pentru că ați fost foarte activi, atât în interiorul țării, cât și în afara țării. Ați dat dovadă de patriotism în primul rând”, a declarat Dodon. 

Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Votul s-a încheiat: Secțiile de votare din țară s-au închis

În calitate de candidat pentru un nou mandat de președinte, Igor Dodon le-a mulțumit celor care l-au susținut și le-a dat asigurări că nu vor regreta pentru acest vot. Igor Dodon le-a mulțumit și tuturor angajaților instituțiilor de stat, în primul rând membrilor Comisiei Electorale Centrale. 

„Vreau să mulțumesc tuturor colaboratorilor organelor de drept, care au făcut tot posibilul și au asigurat, în opinia noastră, un scrutin corect, liber și democratic. Vreau să vă felicit că în aceste condiții deloc simple ați reușit să asigurați desfășurarea alegerilor în cel mai bun mod”, a mai spus Dodon. 

Conform Constituției, președintele Republicii Moldova este ales pentru un mandat de patru ani și preia funcția în ziua depunerii jurământului. Poate candida la funcția de șef al statului cetățeanul care are drept de vot, care a împlinit vârsta de 40 de ani, locuiește sau a locuit pe teritoriul Republicii Moldova de cel puțin 10 ani și vorbește limba de stat. Ultima dată, șeful statului a fost ales la sfârșitul anului 2016, când candidatul din Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, a câștigat alegerile. Adversarul său a fost liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu. Igor Dodon a depus jurământul pe 23 decembrie 2016.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0