Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura Anticorupție a trimis în judecată cauza penală în privința Evgheniei Guțul

© Sputnik / OsmatescoПротест представителей Гагаузии у здания Конституционного суда по вопросу НДС
Протест представителей Гагаузии у здания Конституционного суда по вопросу НДС - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2024
Abonare
Dosarul de urmărire penală a bașcanului Găgăuziei a fost finalizat și a fost expediat în instanța de judecată.
CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. Procuratura Anticorupție anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiind incriminate pe două capete de acuzare, și anume acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului electoral și partidului politic din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.
Evghenia Guțul este acuzată că, în calitate de complice, în octombrie 2022- noiembrie 2022, a coordonat activitatea unor oficii teritoriale raionale ale fostului Partid Politic „Șor, fiind responsabilă de verificarea, confirmarea listelor şi remunerarea participanților la protestele organizate de Partidul Politic „Şor” în faţa instituțiilor publice din mun. Chişinău (Parlament, Guvern, Președinție, Procuratura Generală etc.), astfel acceptând cu bună știință finanțarea partidului politic din partea unui grup criminal organizat în sumă totală de 42 498 532,40 lei.
Fluxul de știri
0