Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Peste 50 de oameni au murit în ultimele 24 de ore în Gaza din cauza atacurilor israeliene

Potrivit ministerului, numărul victimelor atacurilor israeliene asupra Fâșiei Gaza de la începutul conflictului a crescut la 42.847, iar peste 100.500 de persoane au fost rănite.
Sputnik
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Victimele atacurilor israeliene asupra Fâșiei Gaza în ultimele 24 de ore au ajuns la 55 de persoane, iar 132 au fost rănite, a raportat Ministerul Sănătății din Gaza.
„În ultimele 24 de ore, ocupația israeliană a comis patru masacre ale familiilor în Fâșia Gaza, în spitale au fost aduși 55 de morți și 132 de răniți”, se arată în comunicat.
Potrivit ministerului, numărul victimelor atacurilor israeliene asupra Fâșiei Gaza de la începutul conflictului a crescut la 42.847, iar peste 100.500 de persoane au fost rănite.
Internațional
Sute de grupări ce scoteau ucrainenii din țară pentru a evita mobilizarea, desctructurate
Pe 7 octombrie 2023, Israelul a fost supus unei atacuri cu rachete fără precedent din partea Fâșiei Gaza. După aceasta, combatanții mișcării palestiniene Hamas au pătruns în zonele de graniță, deschizând focul asupra militarilor și civililor și capturând peste 200 de ostatici. Conform autorităților, atunci au murit aproximativ 1.200 de persoane din partea israeliană.
Ca răspuns, Armata de Apărare a Israelului a lansat operațiunea „Spade de Fier”, care include atacuri asupra obiectivelor civile și a declarat o blocadă totală a Fâșiei Gaza, oprind livrările de apă, electricitate, combustibil, alimente și medicamente.
Societate
Amenințările biologice, inclusiv din cauza noilor infecții, cresc la nivel global
Ministerul de Externe al Federației Ruse a cerut părților să oprească acțiunile militare. Conform poziției Moscovei, soluționarea este posibilă doar pe baza unei formule aprobate de Consiliul de Securitate al ONU, cu înființarea unui stat palestinian în granițele din 1967, cu capitala la Ierusalimul de Est.