Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul Culturii din Franța dorește să introducă o taxă de intrare în Nottre-Dame

Această taxă ar putea contribui la salvarea tuturor bisericilor din Paris și Franța și ar fi un „simbol minunat”, potrivit lui Dati.
Sputnik
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Ministrul Culturii din Franța, Rachida Dati, propune introducerea unei taxe de intrare pentru turiști în catedrala Notre-Dame.
„Am sugerat arhiepiscopului Parisului o idee simplă: să implementăm o taxă simbolică pentru toate vizitele turistice la Notre-Dame. (Dacă am percepe) cinci euro de vizitator, am putea strânge 75 de milioane de euro pe an”, a declarat Dati într-un interviu acordat publicației Figaro.
Dati consideră că această taxă ar putea contribui la salvarea tuturor bisericilor din Paris și Franța și ar fi un „simbol minunat”. În același interviu, ea a mai propus ca turiștii din țări non-UE să plătească mai mult decât francezii pentru biletele de intrare în atracțiile turistice din Franța, cum ar fi Muzeul Luvru din Paris.
Politică
Franța va transfera Ucrainei trei din cele 26 de avioane de vânătoare Mirage-2000-5
Cel mai mare incendiu din istoria catedralei Notre-Dame a avut loc pe 15 aprilie 2019, distrugând turnul și afectând structura de susținere. Incendiul a distrus acoperișul din lemn, construit din trunchiuri de stejar de 800 de ani. Este programat ca redeschiderea Catedralei pentru vizitatori să aibă loc pe 8 decembrie 2024.