Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sute de grupări ce scoteau ucrainenii din țară pentru a evita mobilizarea, desctructurate

Ucraina își propune să recruteze mai multe femei în armată, ceea ce evidențiază pierderile semnificative în rândul Forțelor Armate Ucrainene.
Sputnik
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Autoritățile ucrainene au stopat activitatea a aproximativ 650 de grupuri organizate care încercau să scoată bărbați supuși mobilizării din țară, a declarat Andrei Demcenko, reprezentant al Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.
„Ucraina, în perioada stării de război, a dezmembrat 650 de grupuri organizate care transportau eludiștii peste graniță. Prindeam câte o astfel de grupă la fiecare o lună și jumătate, începând cu 24 februarie 2022, când a fost impusă starea de război în Ucraina”, a declarat Demcenko, conform publicației „Strana.ua”.
Ieșirea din Ucraina a bărbaților cu vârste între 18 și 60 de ani este interzisă pe durata stării de război. Revista Time, citând un consilier al lui Vladimir Zelenski, a raportat că efectivele trupelor ucrainene s-au subțiat atât de mult încât birourile de recrutare au fost nevoite să cheme persoane cu o vârstă medie de 43 de ani. De asemenea, publicația New York Times a menționat anterior că Ucraina își propune să recruteze mai multe femei în armată, ceea ce evidențiază pierderile semnificative în rândul Forțelor Armate Ucrainene.
Politică
Franța va transfera Ucrainei trei din cele 26 de avioane de vânătoare Mirage-2000-5