Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Producția industrială a înregistrat în august o scădere anuală de 3,5%

Muncitori pe plantație. Foto de arhivă
Moldova a înregistrat o scădere a producției industriale anuale, doar industria minieră fiind pe plus.
Sputnik
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Producția industrială brută în Moldova a scăzut cu 3,5 la sută în luna august a anului curent față de august 2023, a anunțat Biroul Național de Statistică (BNS).
Scăderea indicelui se datorează diminuării creșterii volumelor în industria prelucrătoare (-4,4 la sută), precum și în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă, încălzire și aer condiționat (-0,3 la sută). Acești factori, potrivit BNS, au condus la o scădere de 4 la sută a producției industriale totale.
Cu toate acestea, minusurile semnificative au contribuit la atenuarea creșterii cu 15,8% a volumului industriilor extractive.
Producția industrială brută a crescut cu 1,6% în perioada ianuarie-august a acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, acest lucru fiind determinat de creșterea producției în industriile extractivă și prelucrătoare, precum și în producția și furnizarea de energie electrică, căldură, gaze, apă caldă și aer condiționat.