Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ușakov: Summitul de la Kazan este punctul culminant al președinției Rusiei la BRICS

Ușakov a declarat că Rusia a abordat președinția BRICS într-un mod responsabil
Sputnik
CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Rusia a abordat în mod responsabil președinția BRICS, au fost organizate aproximativ 200 de evenimente, a declarat consilierul prezidențial rus, Yury Ușakov.
„Summitul (BRICS - n.r.) este, desigur, punctul culminant al președinției noastre, am vorbit deja despre asta de mai multe ori. Am abordat datoria noastră de președinție cu multă responsabilitate. Am organizat o masă de evenimente - mai mult de 200”, a declarat Ușakov în cadrul unui briefing.
În perioada 22-24 octombrie, Kazan va găzdui summitul BRICS cu participarea șefilor de stat. Autoritățile din Tatarstan au raportat anterior că un număr mare de delegații străine vor ajunge la Kazan, iar 33 de țări deja au confirmat participarea lor la summitul BRICS, dintre care 24 la nivel de înalți funcționari.
Rusia
Putin: BRICS deja a depășit G7 în ce privește mai mulți indicatori economici
BRICS este o asociație interstatală înființată în 2006. Rusia a preluat președinția BRICS la 1 ianuarie 2024. Anul a început cu aderarea unor noi membri la asociație, care, pe lângă Rusia, Brazilia, India, China și Africa de Sud, include acum Egipt, Etiopia, Iran, EAU și Arabia Saudită. Președinția rusă la BRICS se desfășoară sub deviza consolidării multilateralismului pentru dezvoltare și securitate globală echitabilă. În cadrul președinției sale, Federația Rusă organizează peste 200 de evenimente politice, economice și sociale.