Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reprezentanții opoziției moldovenești nu au fost lăsați în secții din România - deputat

REprezentanții opoziției moldovenești nu au fost lăsați să intre în mai multe secții de votare deschise pe teritoriul României.
Sputnik
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din Moldova nu au fost lăsați să intre la secțiile de vot din România, a anunțat deputata BCS, Diana Caraman.
„Conform celor mai recente informații, în România, la cinci secții, reprezentanții noștri, care aveau toate documentele necesare, nu au fost înregistrați. Dar aceștia nu au fost acceptați ca reprezentanți, pentru încălcarea tuturor procedurilor legale”, a spus Caraman într-un mesaj video publicat pe canalul ei de Telegram.
Potrivit acesteia, este vorba despre secțiile de vot din Suceava, Galați, Constanța, Bacău și Iași.
„Acest lucru arată foarte clar că puterea se teme de reprezentanții opoziției la secțiile de vot și face tot posibilul pentru a desfășura votul așa cum își dorește”, a subliniat Caraman.
În Moldova, duminică au loc alegeri prezidențiale, iar cetățenii aleg șeful republicii pentru o perioadă de patru ani. De asemenea, în aceeași zi se desfășoară un referendum, în cadrul căruia cetățenii trebuie să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Pentru ca ambele evenimente să fie considerate valide, prezența la vot trebuie să depășească 33,3%. Secțiile de vot se vor închide la ora 21:00.
Republica Moldova
Prezența la vot până la ora 13:00: Peste un sfert din alegători au mers la vot
Pentru funcția de președinte candidează 11 persoane. Principala competiție se desfășoară între președinta în exercițiu, Maia Sandu, fostul procuror general, Alexandru Stoianoglo, și liderul „Partidului nostru”, Renato Usatîi. Dacă niciunul dintre candidați nu reușește să obțină mai mult de 50% din voturi în primul tur, al doilea tur va avea loc pe 3 noiembrie.