Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden, referindu-se la conflictul din Ucraina, a declarat că urmează o "iarnă foarte grea"

Președintele SUA, Joe Biden, vorbind despre conflictul din Ucraina, a declarat că urmează o "iarnă foarte grea".
Sputnik
CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. "Ne îndreptăm spre o iarnă foarte dificilă. Nu ne putem relaxa", a spus Biden în timpul vizitei sale în Germania, conform agenției France Presse.
De asemenea, președintele american a subliniat că aliații NATO trebuie să continue să sprijine Kievul, menționând că alianța "rămâne puternică și mai unită ca niciodată".
Cu o zi înainte, ministrul de externe al Franței, Jean-Noël Barrot, a afirmat că Ucraina trece printr-un moment dificil și că îi este greu să mențină linia frontului. El a remarcat că Ucrainei îi va fi și mai greu din cauza iernii care se apropie.
Economie
Ministerul Energiei va aloca zeci de milioane de dolari în domeniul eficienței energetice
În iunie, ministrul energiei din Ucraina, Herman Galușcenko, a declarat că țara a pierdut jumătate din capacitățile sale de producție a energiei electrice, ceea ce nu va fi suficient pentru a trece iarna, iar importurile de energie nu vor acoperi deficitul. Directorul Centrului Ucrainean de Cercetare a Energiei, Oleksandr Harcenko, a menționat că întreruperile de curent în Ucraina vor continua încă doi-trei ani, iar prima iarnă fără astfel de întreruperi ar putea fi posibilă abia în 2027 sau 2028.