Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Parlicov nu vede premise pentru creșterea tarifelor la energia energetică

Ministrul energiei, ca și premierul Republicii Moldova, asigură că în acest sezon rece cetățenii nu vor plăti energie la tarife excesive.
Sputnik
CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. „Nu există premise pentru creșterea tarifelor la energia energetică în prezent”, a declarat ministrul energiei din Moldova, Victor Parlicov, în cadrul unei întâlniri cu primarii din raioanele Florești și Rezina, conform presei locale. Oficialul a subliniat că prețurile pe piețele internaționale sunt în scădere.
„În discuția cu autoritățile locale, am asigurat că Republica Moldova nu va mai ajunge în situația în care s-a aflat acum doi ani, și în prezent se desfășoară lucrări intensive pentru integrarea pe piața europeană și finalizarea legăturilor strategice cu România”, a spus Parlikov.
Societate
Wizz Air lansează curse din Chișinău spre opt destinații: vezi când vor fi zborurile
În opinia ministrului, Moldova a „făcut un salt uriaș într-un timp record” în ceea ce privește diversificarea surselor de gaz natural, liberalizarea pieței gazelor și colaborarea cu piața UE.
Despre faptul că în acest sezon rece cetățenii Moldovei vor plăti pentru energia consumată la tarife majorate, a anunțat anterior și premierul țării, Dorin Recean.