Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Amazon a lansat pentru prima dată în 17 ani o carte electronică Kindle color

Amazon a deschis precomenzile pentru noua versiune a cărții electronice, care va fi livrată cumpărătorilor pe 30 octombrie.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Retailerul online Amazon a prezentat un nou model de carte electronică Kindle, care pentru prima dată în 17 ani a primit un ecran color, conform unui comunicat de presă al companiei.
„Am dezvoltat ecranul Colorsoft de șapte inci special pentru citit fără reflexii puternice și lumina intensă a unui ecran obișnuit cu iluminare din spate. Pe lângă funcțiile pe care le cunoașteți și le iubiți în Kindle, inclusiv posibilitatea de a stoca mii de cărți și accesul la milioane de titluri din cel mai bun magazin de cărți electronice din lume, Kindle Colorsoft Signature Edition este echipat cu o serie de inovații care fac fiecare nuanță vibrantă”, se menționează în comunicat.
Se precizează că, pentru a îmbunătăți reproducerea culorilor pe noul Kindle, între straturile ecranului cărții electronice a fost plasat un strat de acoperire special conceput. De asemenea, acesta este echipat cu un ghid de lumină care minimizează dispersia luminii.
Societate
Bustul lui Nicolae Dabija va completa Aleea Clasicilor din Chișinău
„În cei 17 ani care au trecut de la lansarea originalului Kindle, nu am încetat niciodată să îmbunătățim procesul de citire. Am extins durata de viață a bateriei, am mărit viteza și contrastul ecranului, am extins display-ul și multe altele”, se adaugă în comunicat.
Amazon a deschis precomenzile pentru noua versiune a cărții electronice, care va fi livrată cumpărătorilor pe 30 octombrie. Prețul Kindle Colorsoft este de 279,99 de dolari.
Amazon este unul dintre cei mai mari retaileri online din lume. Pe lângă Statele Unite, compania activează în Canada, China, Brazilia, Japonia și țările europene. Magazinul online Amazon.com a fost lansat în iulie 1995.