Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Veaceslav Platon este acuzat că a retras peste 48 de miliarde de ruble din Rusia

Toate infracțiunile au fost comise după aceeași schemă, care a fost controlată de învinuit împreună cu complicii săi, a informat Ministerul Afacerilor Interne din Rusia.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Centrul de presă al Ministerului Afacerilor Interne din Federația Rusă a declarat că omul de afaceri moldovean Veaceslav Platon este acuzat că a retras peste 48 de miliarde de ruble din Federația Rusă, transmite RIA Novosti.
„Anterior, el a fost găsit vinovat de crearea și conducerea unei comunități criminale internaționale, precum și de retragerea a peste 126 de miliarde de ruble din Federația Rusă prin intermediul băncii sale moldovenești „Moldindkonbank” prin tranzacții valutare ilegale, potrivit noilor episoade este acuzat că a retras din Federația Rusă peste 48 de miliarde de ruble”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse.
Potrivit anchetatorilor, toate infracțiunile au fost comise după aceeași schemă, care a fost controlată de învinuit alături de complicii Alexandr Korkin, Vladimir Plahotniuc și Renato Usatîi.
Din 2013 până în 2014, Veaceslav Platon, fiind proprietarul actual al SA „Moldindkonbank”, a coordonat retragerea din Federația Rusă a fondurilor de la clienții unei comunități criminale internaționale sub pretextul tranzacțiilor valutare cu băncile rusești. Peste 20 de organizații de credit rusești au participat la schema criminală.
Politică
Krasnoselskii: Transnistrenii vor putea vota liber la alegerile prezidențiale din Moldova
În prezent, Platon a fost acuzat în lipsă de săvârșirea a două infracțiuni în temeiul părții a treia a articolului 193.1 din Codul penal al Federației Ruse (Efectuarea de tranzacții valutare pentru a transfera fonduri în valută străină sau în moneda Federației Ruse în conturile altor persoane care folosesc documente falsificate).
Dosarul penal împotriva acestui inculpat a fost trimis la Judecătoria Preobrajensky din Moscova pentru examinare pe fond în absența lui Veaceslav Platon, întrucât procurorul general adjunct al Republicii Moldova a refuzat extrădarea acestuia în Federația Rusă.