Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Pedagogie umană practică”: Ce este și cui va fi dedicată

Ministerul Educației și Cercetării lansează un program educațional de care vor beneficia peste douăzeci de instituții din țară.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. 25 de instituții de învățământ general preuniversitar, preponderent din Chișinău și raioanele Strășeni, Ialoveni, Criuleni și Anenii Noi, vor beneficia de programul „Pedagogie Umană Practică”.
Este vorba de un program de formare dedicat cadrelor didactice din instituțiile de învățământ general, lansat de ministerul Educației și Cercetării, în colaborare cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Grupurile vor fi formate din aproximativ 100 de cadre didactice (un director adjunct și trei cadre didactice din fiecare instituție).
Societate
Numărul cetățenilor care suferă de tulburări mintale este în creștere
Programul „Pedagogie Umană Practică” vizează dezvoltarea competențelor pedagogice într-un mod umanist și centrat pe elev și se va desfășura în perioada 28 octombrie – 01 noiembrie 2024.
Obiectivele formării vizează dezvoltarea unui mediu educațional incluziv și stimulativ, încurajarea colaborării între școală, familie și comunitate, dar și aplicarea metodelor pedagogice active și reflectarea critică asupra practicii pedagogice. Termenul limită pentru înscriere este 20 octombrie 2024.