Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Noul președinte al Indoneziei va trimite 20 de mii de studenți să studieze în Rusia

Liderul Indoneziei va oferi burse pentru 20 de mii de studenți pentru a studia în Rusia
Sputnik
JAKARTA, 13 oct - Sputnik. Președintele ales indonezian, Prabowo Subianto, va oferi burse pentru 20.000 de studenți, astfel încât aceștia să poată studia știința, tehnologia, ingineria și matematica în Rusia, a declarat fratele mai mic al lui Prabowo, proeminentul om de afaceri indonezian Hashim Johohadikusumo. Cuvintele sale sunt citate de revista indoneziană Tempo .
„Vom trimite (în Rusia – n.red.) 20.000 de studenți cu burse în fiecare an”, a spus Hashim.
Antreprenorul a subliniat că această bursă va fi asigurată integral din fonduri publice fără asistență externă.
El a mai spus că președintele ales Prabowo a vorbit personal cu președintele rus Vladimir Putin despre trimiterea studenților indonezieni în Federația Rusă.
„Am auzit că președintele Putin a fost de acord să ofere studenților indonezieni locuri speciale pentru a studia medicina, fizica, inginerie nucleară și așa mai departe”, a explicat Hashim.
Fratele mai mic al președintelui ales a mai spus că Prabowo Subianto plănuiește să construiască o centrală nucleară în Indonezia.
Trimiterea studenților indonezieni în străinătate pentru a studia știința a fost una dintre promisiunile de campanie ale lui Prabowo.
Inaugurarea președintelui ales indonezian, Prabowo Subianto, va avea loc pe 20 octombrie la Jakarta .