Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borrell: conflictul din Ucraina s-ar fi încheiat în 15 zile fără ajutorul occidental

Josep Borrell, consideră că conflictul ucrainean s-ar fi încheiat în 15 zile fără asistența occidentală
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 oct –Sputnik. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, consideră că conflictul ucrainean s-ar fi încheiat în 15 zile fără asistența occidentală pentru Ucraina.

„Mulți oameni vor să se încheie războiul cât mai curând posibil. <...> Dacă încetăm să susținem Ucraina, în cincisprezece zile, războiul se va termina și Putin își va atinge obiectivele. Dar vrem asta pentru ucraineni și pentru siguranța noastră, europenilor?" - a spus Borrell într-un interviu pentru ziarul 20 Minutos.

Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Pentru a realiza acest lucru, a spus el, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei” și să se aducă în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crimele sângeroase împotriva civililor” în Donbass.