Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fico vrea să participe anul viitor de Ziua Victoriei la parada militară de la Moscova

Fico spune că nu ne va permite ca să uităm de unde a venit libertatea
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Premierul slovac Robert Fico a declarat în cadrul emisiunii „Dialogurile de sâmbătă” că este gata să viziteze Moscova anul viitor cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial.
„Întreb, cine mă va opri anul viitor, când se împlinesc 80 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, să merg la o demonstrație pașnică la Moscova? Cine mă va opri? Eu cred că voi merge, de ce să nu merg? Ce legătură are asta cu momentul actual?”, a subliniat el.
Prim-ministrul a spus că nu va lăsa să se uite că „libertatea a venit din est”.
Robert Fico s-a opus în repetate rânduri ajutorului militar pentru Ucraina. De asemenea, el a precizat că nu susține aderarea țării la NATO și că va folosi dreptul de veto dacă o astfel de chestiune va fi luată în considerare.
În plus, prim-ministrul a declarat că Bratislava este interesată de bune relații cu Moscova și a promis să ia măsuri în această direcție. El a numit necesare dialogul între cele două țări și a respins ideea că ar trebui să ne prefacem că Rusia nu există din cauza conflictului din Ucraina.