Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Traficul de pasageri la Aeroportul Internațional Chișinău a atins un nou nivel record

Cu un milion de persoane mai mult au utilizat serviciile Aeroportului Internațional Chișinău în acest an față de anul precedent.
Sputnik
CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat că a depășit pragul record de trei milioane de pasageri.
„Această realizare este mai mult decât o simplă cifră, este o mărturie a încrederii și loialității pasagerilor noștri”, a declarat serviciul de presă al aeroportului.
Se specifică faptul că anul trecut traficul de pasageri a fost cu un milion de persoane mai mic.
Administrația aeroportului a asigurat că intenționează să perfecționeze și să eficientizeze sistemul de servicii.
Amintim că în acest an, mulți pasageri, în special cei care călătoreau din Moscova, s-au confruntat cu un comportament arbitrar din partea personalului Aeroportului Internațional Chișinău. Politicienii din opoziție au fost, de asemenea, supuși unor percheziții amănunțite. Astfel, pe 14 iunie, aeroportul din Chișinău a refuzat să primească un avion care zbura de la Erevan spre capitala Moldovei, din care cauză cursa a fost deviată spre București. Se știe că la bord se aflau aproximativ 200 de persoane, inclusiv participanți la congresul blocului de opoziție „Victorie” din Moldova, care se întorceau de la Moscova.
Politică
În Rusia vor exista doar două secții de votare - Ministerul de Externe
De notat că, de la 1 mai anul curent, accesul în terminalul aeroportului este permis doar pasagerilor care au prezentat un bilet de îmbarcare, personalului portului aerian, precum și membrilor echipajelor aeronavelor.
La acea dată, Poliția de Frontieră a declarat că restricțiile au fost introduse pentru perioada sărbătorilor pascale din cauza unei creșteri semnificative a traficului de pasageri la frontieră.
De atunci, măsura restrictivă a fost prelungită constant, următoarea restricție fiind valabilă până la 30 septembrie.
În perioada ianuarie - iulie 2024, de pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost operate și verificate aproximativ 7.900 de zboruri. Luna iulie a înregistrat un număr record de pasageri: potrivit datelor aeroportului, aproximativ 485 000 de persoane au trecut prin porțile aeriene ale Moldovei.