Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk cere încetarea incitarii la violență împotriva lui Trump

Musk le cere presei și democraților să înceteze incitarea la violență împotriva lui Trump
Sputnik
CHIȘINĂU, 17 sep - Sputnik . Miliardarul american Elon Musk le-a cerut liderilor Partidului Democrat din SUA și presei să înceteze incitarea la violență împotriva fostului președinte american Donald Trump, pe fondul celei de-a doua tentative asupra politicianului.
„Incitarea la ură și violență împotriva președintelui Trump de către mass-media și liderii democrați trebuie să înceteze”, a scris el pe contul său de socializare.
Anterior, Musk a scris pe rețelele de socializare că susținători de seamă ai Partidului Democrat au cerut în mod activ asasinarea candidatului la președinție Donald Trump.
A doua tentativă de asasinat asupra lui Trump a avut loc pe 15 septembrie la un club de golf din Florida . Potrivit forțelor de ordine, ofițerii serviciilor secrete au deschis focul asupra intrusului, care se ascundea în tufișuri. Bărbatul a fugit și a încercat să fugă într-o mașină, dar a fost reținut. La locul în care a fost depistat a fost găsită o pușcă de asalt AK -47 cu vizor optic, două rucsacuri și o cameră de acțiune GoPro. FBI s-a alăturat anchetei . Prima tentativă la viața lui Trump a avut loc pe 13 iulie în Pennsylvania .