Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Proiectul de buget al Ucrainei pentru 2025 nu prevede cheltuieli privind alegerile

Proiectul de buget al Ucrainei pentru anul viitor nu prevede organizarea de alegeri în această țară.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Proiectul de buget al Ucrainei pentru anul viitor nu include cheltuieli pentru desfășurarea alegerilor, a declarat deputatul Radei Supreme, Yaroslav Jelezniak, pe canalul său Telegram, citat de RIA Novosti.
Anterior, guvernul Ucrainei a aprobat proiectul de buget pentru 2025 cu un deficit de 38,5 miliarde de dolari, a declarat prim-ministrul Denis Șmîgal. Partea de venituri este de 2 trilioane de grivne (48,5 miliarde de dolari), iar partea de cheltuieli este de 3,6 trilioane de grivne (87 miliarde de dolari).
„Despre alegeri în buget (proiectul de buget pentru 2025 - n.r.) nu au pus încă nimic. Adică, costurile CEC sunt aproape la nivelul din acest an”, - a scris Jelezniak.
Anterior, deputatul a declarat că Cabinetul de Miniștri al Ucrainei în planul bugetar pentru 2025-2027 prevede organizarea de alegeri la toate nivelurile în țară după anularea legii marțiale.
Mandatul lui Volodimir Zelenski a expirat la 20 mai curent. Alegerile prezidențiale ucrainene din 2024 au fost anulate, invocându-se legea marțială și mobilizarea generală. Anterior, președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat că, potrivit unei evaluări preliminare, singurele autorități legitime din Ucraina sunt parlamentul și președintele Radei Supreme.