Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova și Slovacia au semnat amendamente la Convenția privind evitarea dublei impuneri

La Bratislava a avut loc o reuniune bilaterală a șefilor autorităților financiare din Moldova și Slovacia.
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Un protocol de modificare a Convenției dintre Moldova și Slovacia privind evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale aplicabile impozitelor pe venit și pe proprietate a fost semnat la Bratislava de către ministrul moldovean al Finanțelor, Victoria Belous, și omologul său slovac, Ladislav Kamenitsky.
Ministrul moldovean al finanțelor se află la Bratislava ca parte a unei delegații oficiale conduse de prim-ministrul, Dorin Recean.
Moldova este membră a Convenției din 2003, modificarea acesteia vizând îmbunătățirea cooperării bilaterale, stimularea activității economice externe și consolidarea investițiilor străine.
În cadrul vizitei, Victoria Belous a avut și o întrevedere bilaterală cu Ladislav Camenitschi. Părțile au discutat despre necesitatea intensificării dialogului și cooperării în sectorul finanțelor publice.
Ministrul moldovean al Finanțelor a subliniat importanța vizitei pentru aprofundarea parteneriatului moldo-slovac și pentru identificarea de noi oportunități de cooperare în domenii de interes reciproc.