Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China și Africa vor extinde plățile în monedele națiomale

China și Africa convin să extindă decontările bilaterale în monede naționale
Sputnik
BEIJING, 6 sep - Sputnik. China și Africa vor extinde reglementările bilaterale în monede locale și vor diversifica rezervele valutare, potrivit unei declarații semnate la summitul Forumului de Cooperare China-Africa de la Beijing.
„Vom consolida cooperarea investițională China-Africa, vom promova cooperarea industrială și în lanțul de aprovizionare și vom spori capacitatea tuturor de a produce și exporta produse cu valoare adăugată ridicată”, se arată în document.
Părțile au convenit, de asemenea, să își încurajeze întreprinderile și să utilizeze în mod activ diverse forme de cooperare reciproc avantajoasă.
„(Vom - n.red.) încurajează organizațiile financiare ale părților să consolideze cooperarea, precum și să extindă reglementările bilaterale în moneda locală și să diversifice rezervele valutare”, notează declarația.
Documentul, intitulat „Declarația de la Beijing privind construirea în comun a unei comunități chinezo-africane de destin comun într-o nouă eră”, a fost semnat de China și 53 de state africane. Forumul pentru Summitul de Cooperare China-Africa are loc la Beijing în perioada 4-6 septembrie.