Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea lui Vasile Tarlev

Vasile Tarlev. Foto de arhivă
Comisia Electorală Centrală își continuă activitatea în perspectiva alegerilor prezidențiale din octombrie și a euroreferendumului.
Sputnik
CHIȘINĂU, 4 sept - Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) în cadrul ședinței de marți a înregistrat un grup de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaturii fostului prim-ministru Vasili Tarlev la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.
Grupul lui Tarlev a fost înregistrat ca reprezentând candidatul unui partid. CEC a respins o cerere anterioară de înregistrare a unui grup de inițiativă în numele unui candidat independent. Tarlev a depus un recurs, dar acesta a fost respins de către Curtea de Apel Chișinău.
Tot marți, CEC a primit o solicitare de înregistrare în calitate de participant la referendum din partea partidului politic „Renaștere”. Partidul își propune să promoveze opțiunea de a vota „nu” la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024.
De notat că, până în prezent, CEC a înregistrat 4 partide politice în calitate de participanți la referendumul republican constituțional.
Partidele politice și blocurile electorale pot solicita înregistrarea în calitate de participanți la referendum până la 20 septembrie 2024.