Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Chișinău vor veni delegații oficiale din statele baltice

Oaspeții din statele baltice vor veni în capitala Moldovei pentru a sărbători Ziua Independenței, care este marcată pe 27 august.
Sputnik
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Reprezentanți ai delegațiilor oficiale, precum și șefi ai statelor baltice vor sosi în capitala Moldovei pe 26 august. Aceștia vor lua parte la sărbătorirea Zilei Independenței Republicii Moldova pe 27 august.
Președintele lituanian Gitanas Nauseda, președintele estonian, Alar Karis, și președintele leton, Edgars Rinkevics, vor efectua o vizită oficială în Moldova.
Ca urmare a sosirii delegațiilor străine în capitala Moldovei, accesul cetățenilor în centrul orașului și pe drumurile care duc spre Aeroportul Internațional Chișinău va fi restricționat între orele 08.00 și 23.00.
Presa baltică a relatat că liderii țărilor baltice urmează să se întâlnească cu președintele moldovean Maia Sandu și să susțină o conferință de presă comună. De asemenea, președinții vor lua parte la o ceremonie de depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei.
Politică
Moldova va cheltui circa 10 milioane de lei pentru a sărbători Ziua Independenței
De asemenea, la Chișinău va sosi o delegație a Grupului Seimas lituanian pentru relații interparlamentare cu Moldova.
Oficialii lituanieni, împreună cu reprezentanții Ambasadei Lituaniei în Republica Moldova și deputații Ion Babic, președintele Grupului pentru prietenie cu Republica Lituania, Larisa Voloh și Ersilia Catravi, membre ale Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională, vor vizita raionul Ștefan-Vodă, unde vor participa la evenimentele festive prilejuite de Ziua Independenței Republicii Moldova. De asemenea, membrii delegației lituaniene vor vizita raionul Novoaneni.
Anterior, a devenit cunoscut faptul că autoritățile moldovenești au decis să organizeze o sărbătoare grandioasă cu un program de concerte timp de trei zile în Piața Marii Adunări Naționale. Se precizează că acest eveniment va costa vistieria aproape 10 milioane de lei, adică mai mult de 0,5 milioane de euro.