Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trump a scris pe social media X pentru prima dată după mult timp

Pentru prima dată după mult timp, Trump a scris pe rețeaua de socializare X, adresându-se americanilo
Sputnik
CHIȘINĂU, 13 august – Sputnik. Pentru prima dată după mult timp, fostul președinte american Donald Trump a scris o postare pe rețeaua de socializare X , adresându-se americanilor.
"Esti mai bine acum decât atunci când eram președinte? Economia noastră este distrusă. Granițele noastre sunt șterse. Suntem o națiune în declin", a scris el.
Fostul șef al Casei Albe a cerut ca țara să fie din nou accesibilă, sigură și grozavă. Fostul președinte al SUA și-a postat și videoclipul electoral pe rețelele de socializare.
Postarea anterioară a lui Trump despre X datează din 25 august 2023. Atunci fostul președinte al SUA și-a publicat fotografia de închisoare (mugshot), făcută în statul Georgia, unde era luat în considerare al patrulea dosar penal împotriva lui pentru încercări de a folosi metode de „racketism” pentru a relua în favoarea sa rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020.
Trump a folosit activ X (fostul Twitter) până când contul a fost blocat de administratorii rețelei de socializare, după ce susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul pe 6 ianuarie 2021. După ce Twitter a fost cumpărat de antreprenorul Elon Musk , contul a fost restaurat, dar fostul președinte a refuzat să se întoarcă acolo.
Săptămâna trecută, Trump a anunțat pe rețeaua sa de socializare Truth Social că luni, 12 august, intenționează să acorde un interviu antreprenorului american și proprietar al rețelei de socializare X, Elon Musk.