Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mali și Niger au cerut ONU să investigheze sprijinul Ucrainei pentru militanți

Mali și Niger cer Consiliului de Securitate al ONU să investigheze sprijinul Kievului pentru militanții din Africa
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 august – Sputnik. Mali și Niger au apelat la Consiliul de Securitate al ONU să investigheze rapoartele privind sprijinul ucrainean pentru grupurile armate din nordul Mali, a declarat pentru RIA Novosti Fuseinou Ouatara, șef adjunct al Comitetului de Securitate și Apărare din Parlamentul de tranziție al Mali.
„Mali a contactat Consiliul de Securitate al ONU în acest scop, iar Nigerul a transmis această problemă Consiliului de Securitate al ONU”, a spus interlocutorul agenției.
El și-a exprimat îndoielile că Ucraina este capabilă să ofere sprijin de informații grupurilor armate.
„Informațiile secrete – trebuie să fi fost transmise în principal prin intermediul americanilor, pentru că aceștia pot obține astfel de informații”, a explicat deputatul.
El a adăugat că informațiile ar fi putut veni și prin Franța.
Mali a rupt luni relațiile diplomatice cu Ucraina din cauza sprijinului Kievului pentru teroriștii locali. Niger a luat aceeași decizie miercuri.
După cum a scris ziarul Monde, citând o sursă militară maliană, teroriştii din alianţa grupurilor armate separatiste maliene CSP-DPA au mers în Ucraina pentru antrenament.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat pentru RIA Novosti că Kievul , neputând să învingă Rusia pe câmpul de luptă, a decis să deschidă un „al doilea front” în Africa , ajutând grupările teroriste din statele africane prietene cu Moscova .