Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Jocurile Olimpice de la Paris: O sportivă moldoveancă de atletism s-a calificat în finală

Un atlet moldovean a reușit să se califice din prima încercare în finala la proba de aruncarea discului la Jocurile Olimpice de la Paris.
Sputnik
CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Atleta moldoveancă de atletism Alexandra Emilianova, care concurează la aruncarea discului la Jocurile Olimpice de la Paris, a reușit să se califice în finala Jocurilor.
La prima încercare, Alexandra a arătat un rezultat de 64,33 și s-a clasat printre primele sportive. Aceasta este a doua ediție a Jocurilor Olimpice pentru atleta moldoveancă.
Aruncătorul de ciocan Serghei Margiev nu s-a calificat în finala olimpică, având un rezultat de 73,46 metri.
Nici înotătoarea Tatiana Sălcuțan nu a reușit să se califice în runda următoare, înregistrând la prima ei încercare în proba de 200 metri spate un timp de 2.13.20 și terminând pe locul 23.
Arcașii moldoveni Dan Olaru și Alexandra Myrca și-au încheiat și ei performanțele la Jocurile Olimpice.
Moldova este reprezentată la Jocurile de la Paris de 26 de sportivi, care au la activ 9 titluri de campioni mondiali și 11 titluri de campioni europeni. Ei concurează în 10 sporturi incluse în programul olimpic.
Judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov au adus Moldovei două medalii de bronz la Jocurile de la Paris.
Programul Jocurilor Olimpice din 2024 cuprinde 32 de discipline sportive și acoperă 306 competiții. Printre acestea se numără și un debutant - breaking-ul.