Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA vor aloca un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Livrare de echipament militar în Ucraina. Foto de arhivă
Casa Albă: SUA vor aloca un nou pachet de ajutor de 200 de milioane de dolari Ucrainei
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Statele Unite vor aloca un nou pachet de ajutoare Ucrainei, a declarat, luni, în cadrul unui briefing, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.
„Departamentul Apărării anunță acordarea unui pachet substanțial de asistență pentru apărare cu scopul de a sprijini capacitățile de apărare pe termen lung ale Ucrainei”, a declarat Kirby la briefing.
El a spus că noul pachet de ajutor militar în valoare de 200 de milioane de dolari este necesar pentru a sprijini nevoile critice de securitate ale Ucrainei.
„Acest pachet de ajutor include capabilități necesare pentru a asigura securitatea Ucrainei în domeniul aerian, tunuri cu rază lungă de acțiune și antitanc, precum și echipamente necesare pentru a sprijini funcționarea echipamentelor furnizate anterior de Statele Unite”, a spus Kirby.
El a precizat că pachetul va include interceptoare de apărare aeriană, muniție pentru HIMARS și arme antitanc, inclusiv rachete Javelin.