Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Democrații îl numesc pe Trump prea bătrân după ce Biden părăsește cursa

În Congresul SUA au spus că Trump este prea bătrân pentru a conduce țara din nou
Sputnik
WASHINGTON, 23 iulie - Sputnik. Reprezentanții Partidului Democrat din SUA, după declarația președintelui în exercițiu Joe Biden despre refuzul său de a continua lupta pentru fotoliul de președinte, au început să susțină că candidatul republican Donald Trump este „prea bătrân” pentru a conduce din nou țara.
„Donald Trump este prea bătrân pentru a fi președinte”, a scris reprezentantul Ohio Casey Weinstein pe rețelele de socializare.
Fostul reprezentant al Carolinei de Sud , Bakari Sellers, a declarat pentru CNN că Trump are „aproape 80 de ani și întrebarea este dacă mai poate servi încă patru ani”.
„Nu sunt sigur de asta”, a spus fostul parlamentar.
Reprezentantul Maxwell Frost l-a numit pe Trump „cel mai vechi candidat din istoria SUA”.
Afirmațiile referitoare la vârstă au fost unul dintre principalele argumente împotriva lui Biden, care a făcut constant rezerve, a părut confuz, nu a găsit o cale de ieșire și chiar a căzut. Cu o zi înainte, el și-a anunțat retragerea din cursa, acum Donald Trump devine cel mai vechi candidat la postul președinte. El, ca și Biden în 2020, are 78 de ani, dar s-a născut în iunie, iar actualul lider american s-a născut în noiembrie. Astfel, dacă Trump câștigă alegerile, el va doborî cu câteva luni recordul lui Biden de a deveni cel mai bătrân câștigător al unei curse prezidențiale din istoria SUA.