Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul ministru de Externe anunță ce se va întâmpla în caz de eșec la referendum

Încă de pe acum mulți analiști politici moldoveni spun că rezultatele plebiscitului ar putea să nu fie în favoarea autorităților.
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 iunie - Sputnik. Fostul ministru moldovean de Externe, Nicu Popescu, a declarat că în cazul în care „referendumul nu va avea succes din ziua a doua, situația nu va fi la fel ca acum, va fi mult mai rea”.
„ Aceasta va demobiliza sprijinul pentru Moldova din partea partenerilor, treptat situația se va înrăutăți pentru exportatorii noștri, pentru posibilitățile noastre de a călători liber în Europa, așa cum eram obișnuiți”, a susținut Popescu.
„Bine, Popescu este un laș. Dar când a reușit el să se înscrie pe lista propagandiștilor-idioți, a comentat declarația fostului ministru o publicație românească.
Reamintim că referendumul privind parcursul politicii externe a Republicii Moldova în UE a fost anunțat de actualul președinte al statului, Maia Sandu. În acest scop, Codul Electoral a fost modificat de către majoritatea de la guvernare. Deși anterior nu era permisă anunțarea unui plebiscit în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.