Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un mercenar din Franța va fi judecat în lipsă în RPD

RPD va judeca în lipsă un cetățean francez acuzat de mercenarism
Sputnik
CHISINĂU, 3 iunie – Sputnik. Procuratura Republicii Populare Donețk a trimis în judecată un dosar penal împotriva unui cetățean francez acuzat în lipsă de mercenarism și participare la ostilități de partea Ucrainei, a declarat reporterilor reprezentantul oficial al Procuraturii Generale, Andrei Ivanov.
„Procuratura Republicii Populare Donețk a aprobat un rechizitoriu într-un dosar penal împotriva unui cetățean al Republicii Franceze în vârstă de 32 de ani, Cuesta Hugo Julian, este acuzat în lipsă în temeiul părții 3 a articolului 359 din Codul penal al Federației Ruse. (participarea unui mercenar la un conflict armat)”, a spus el.
Potrivit anchetatorilor, din iulie 2022 până în februarie 2024, Julian a participat la ostilitățile de partea Ucrainei în diferite puncte de contact de luptă ca mercenar, a servit în brigada 28 separată mecanizată ca șofer-mecanic al departamentului de recunoaștere cu armata având gradul de soldat (recrut). Suma remunerației primite de acuzat este echivalentă cu 900 de mii de ruble.
Se precizează că a fost trecut pe lista de urmărit internațional și arestat în lipsă.
Dosarul penal a fost trimis Curții Supreme a RPD pentru examinare pe fo