Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul german al Apărăii întreprinde o vizită de lucru la Chișinău

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius. Foto de arhivă
Astăzi, ministrul Apărării al Republicii Federale Germania, Boris Pistorius, efectuează o vizită oficială la Chișinău.
Sputnik
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, efectuează o vizită d elucru în Moldova, despre acest fapt a anunțat biroul de presă al ministerului Apărării.
În cadrul vizitei, miniștrii Apărării din cele două țări, Anatolii Nosatii și Boris Pistorius, vor avea o întrevedere oficială. Miniștrii vor participa la o ceremonie de predare oficială a unui lot de echipament medical, precum și a unor vehicule primite de Armata Națională a Moldovei din Germania.

Anul trecut, Germania a predat Moldovei 19 transportoare blindate pentru trupe Piranha III. Acordul a fost încheiat în timpul unei vizite la Chișinău, în noiembrie 2022, a ministrului german al apărării de atunci, Christine Lambrecht. Primele trei APC Piranha din acest lot au fost livrate la Chișinău în ianuarie 2023, iar ultimele patru vehicule în noiembrie.