Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Suedia va aloca Ucrainei bani și două avioane de recunoaștere radar

Suedia va aloca Ucrainei bani și două avioane de recunoaștere radar cu rază lungă de acțiune ASC 890.
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Suedia va aloca Ucrainei 1,26 miliarde de dolari pentru consolidarea apărării sale aeriene și două avioane de recunoaștere radar cu rază lungă de acțiune ASC 890.
Acest lucru a fost anunțat de vicepremierul suedez Ebba Busch. Pachetul va include, de asemenea, muniție de artilerie și vehicule blindate.
Anterior, avioanele de recunoaștere și de desemnare a țintelor nu au fost transferate de UE către Ucraina: țările NATO s-au concentrat pe transferul de sisteme de REB la sol, de informații electronice și de război contra-baterie.
Aeronava suedeză ASC 890 este prima aeronavă de acest tip al cărei transfer a fost anunțat oficial și, eventual, formalizat pentru un transfer ulterior de avioane de luptă F-16. Acesta este echipat cu un radar Erieye cu o zonă de scanare de 120 de grade, permite urmărirea navelor, avioanelor și rachetelor la o distanță de până la 350 de kilometri la o altitudine de 6 kilometri.
Internațional
Macron și Scholz, văzuți cu ochi tot mai răi în UE?