Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ex-șeful Comisiei Europene a îndemnat să nu se ofere termene precise despre extinderea UE

Fostul președinte al CE, Jose Manuel Barroso, consideră că este greșit să se numească date specifice de aderare la UE pentru țările candidate.
Sputnik
CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Eurochiniviștii nu ar trebui să numească date specifice pentru următoarea etapă de extindere a UE pentru a nu provoca dezamăgire în rândul țărilor care așteaptă să adere. Acest lucru a fost declarat de fostul șef al Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, într-un interviu acordat portalului Euractiv, transmite RIA Novosti.
"Barroso este împotriva unor date concrete, deoarece acestea 'pot provoca dezamăgire'", scrie publicația.
Potrivit lui Barroso, este important, de asemenea, a înțelege cum să se abordeze calendarul extinderii, în special în contextul Ucrainei, deoarece "o țară aflată în război nu poate face parte din UE".
El a subliniat că este un susținător al integrării treptate a țărilor candidate în UE.
Anterior, șeful Consiliului European, Charles Michel, a declarat într-un interviu pentru Spiegel că Ucraina ar putea adera la Uniunea Europeană în 2030, dacă vor fi îndeplinite toate condițiile necesare, chiar dacă nu va fi o sarcină ușoară, și a reamintit că o serie de țări din Balcani așteaptă aderarea deja de 20 de ani.