Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președinte fără de țară: Moldovenii nu își o doresc pe Sandu ca oaspete la ei acasă

Conferință de presă susținută de Maia Sandu. Foto de arhivă
Judecând după rezultatele sondajului de opinie realizat de IRI, cetățenii moldoveni nu și-ar dori să o primească în casele lor pe președinta Maia Sandu.
Sputnik
CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, reprezintă bine țara peste hotare, dar cetățenii nu ar invita-o în casele lor, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul Republican Internațional (IRI).
Astfel, atunci când au fost rugați să-și exprime acordul sau dezacordul cu anumite afirmații, 51% dintre respondenți au fost de acord că Sandu "reprezintă bine Moldova peste hotare", iar 34% nu au fost de acord.
Cu toate acestea, doar 37% ar "invita-o acasă" pe președintă, în timp ce 54% ar refuza să facă acest lucru. Probabil, pentru că 35% sunt de acord că lui Sandu "îi pasă de cetățenii de rând", față de 55% care nu sunt de aceeași părere.
35% sunt de acord că președintele știe cum să conducă țara, față de 54% dintre cei care nu sunt de acord. Sandu este considerat un profesionist de 40% față de 49% dintre cei care nu sunt de acord.
Este demn de remarcat faptul că 56% dintre participanții la un alt sondaj recent al IMAS consideră că președintele trăiește din "alte finanțări ascunse", în timp ce doar 29% cred că Sandu trăiește doar din salariu sau economii.