Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii au cerut Parlamentului să amâne adoptarea legii privind camerele agricole

Fermierii spun că legea privind camerele agricole încalcă drepturile lor constituționale.
Sputnik
CHIȘINĂU, 28 martie - Sputnik. Asociația "Forța Fermierilor" solicită deputaților să amâne adoptarea în primă lectură a proiectului de lege privind organizarea și funcționarea camerelor agricole și să-l transmită spre examinare Comisiei pentru agricultură și industrie alimentară.
"Organizația noastră a declarat în repetate rânduri ilegalitatea legii respective în redacția propusă de Ministerul Agriculturii. Pentru noi, proiectul este neconstituțional, încalcă dreptul fundamental la libertatea de asociere, conține multe elemente de imixtiune a organelor de stat în activitatea fermierilor privați și este dificil de implementat din punct de vedere tehnic", a precizat asociația într-un comunicat de presă.
Potrivit fermierilor, versiunea actuală a proiectului de lege conține prevederi conform cărora toți cei care refuză să fie membri ai camerelor agricole nu vor avea dreptul să primească subvenții.