Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

MAIA a organizat discuții despre perspectivele apiculturii moldovenești

La sediul MAIA au avut loc discuții despre perspectivele apiculturii moldovenești
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Viziunile de dezvoltare a sectorului apicol au fost discutate la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare împreună cu reprezentanții Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova.
Discuțiile au abordat mai multe subiecte, fiind evidențiată necesitatea de a valorifica potențialul sectorului, atât în beneficiul apicultorilor, cât și al agricultorilor. În acest sens, au fost analizate politicile care ar putea fi îmbunătățite.
Un alt punct de discuție a fost instituirea în Republica Moldova a Zilei Internaționale a Albinei pe data de 20 mai, recunoscută global ca o zi de conștientizare a importanței albinelor pentru umanitate.
Pe lângă acestea, s-a discutat și despre promovarea consumului intern de miere, prin organizarea și desfășurarea unor activități educaționale și interactive cu copiii, însoțite de excursii la stupinele locale.
Economie
Fermierii moldoveni au primit subvenții de peste 260 de milioane de lei în luna februarie