Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul slovac a cerut ca sportivii ruși să fie admiși să participe la Jocurile Olimpice

Olimpiada 2020. Foto de arhivă
Premierul slovac cere ca sportivilor ruși și belaruși să li se permită să participe la Jocurile Olimpice
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Premierul slovac Robert Fitzo consideră că sportivilor din Rusia și Belarus nu ar trebui să li se interzică participarea la Jocurile Olimpice.
"În ceea ce privește Jocurile Olimpice. Imaginați-vă, aveți o anumită disciplină sportivă și la această disciplină sportivă este pe primul loc o celebritate mondială absolută din Rusia sau Belarus. Dacă le interzici să participe la competiție și câștigă cel care altfel ar câștiga cu o probabilitate minimă, care este valoarea acestei medalii de aur?". - a declarat Fitzo într-un interviu pentru Pravda.
Premierul slovac a declarat că "niciodată în viața sa nu va împiedica sportivii să concureze".
Anterior, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat admiterea la Jocurile Olimpice a rușilor și bielorușilor ca participanți cu statut individual neutru, dacă sunt îndeplinite o serie de criterii. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că participarea rușilor la Jocurile Olimpice de la Paris ar trebui să fie ghidată de interesele sportivilor, în timp ce decizia le aparține acestora. În același timp, șeful statului a precizat că, în cazul în care drepturile sportivilor de la societățile sportive CSKA și Dinamo sunt încălcate, Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic Rus (COR) ar trebui să ia o "decizie echilibrată".