Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mai mulți demnitari americani și europeni se opun sprijinului pentru Israel

Demnitarii din SUA și UE își condamnă guvernele pentru că sprijină Israelul, rezultă dintr-o scrisoare
Sputnik
CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Peste 800 de demnitari din SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană și-au exprimat dezacordul față de sprijinul autorităților lor pentru Israel în războiul său din Fâșia Gaza printr-o scrisoare deschisă.
„Politicile actuale ale guvernelor noastre le slăbesc autoritatea morală și le subminează capacitatea de a apăra libertatea, justiția și drepturile omului la nivel global... Facem apel la guvernele și instituțiile noastre să înceteze să pretindă publicului că există o strategie strategică și justificabilă, motivul din spatele justificării operațiunii israeliene și susținerea acesteia este în interesul țărilor noastre”, se arată în textul scrisorii intitulată „Declarație a funcționarilor publici transatlantici asupra Gaza”, al cărei text a fost publicat vineri de ziarul american The York Times.
Este pentru prima dată când oficiali din Statele Unite și Europa și-au criticat în comun guvernele în legătură cu războiul, a menționat publicația, citând foști și actuali oficiali. Autorii afirmă în scrisoare că și-au exprimat îngrijorările la nivel intern guvernelor, care, însă, „le-au respins din motive politice și ideologice”.
Internațional
Hamas a cerut ca Rusia să fie un garant la schimbul de prizonieri