Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a prezentat totalurile activităților de anul trecut ale deputaților

Deputații moldoveni în timpul activității de creație legislativă pentru anul 2023 au elaborat aproximativ cinci sute de inițiative legislative
Sputnik
CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik.Comunicatul Parlamentului anunță că în anul 2023 deputații au înaintat spre examinare 490 de inițiative legislative. O pondere de 85% dintre aceste inițiative legislative au fost examinate și aprobate de Parlament.
„Deputații au fost autori ai 243 de inițiative legislative, adică la aproape o jumătate din numărul total de proiecte care au intrat în procedură legislativă. 38,3% dintre inițiativele legislative (188 de proiecte) aparțin Guvernului, 57 – Președintelui Republicii Moldova, iar două – Adunării Populare a unității teritoriale autonome Găgăuzia”, se menționează în comunicatul Legislativului.
Fracțiunile parlamentare au înaintat 225 de proiecte, iar Biroul permanent al Parlamentului – 18 acte normative. Alte zece inițiative legislative au fost prezentate de deputații neafiliați.
Potrivit Constituției, dreptul de inițiativă legislativă aparține Președintelui Republicii Moldova, Guvernului, deputaților şi Adunării Populare a unității teritoriale autonome Găgăuzia.