Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Profesorii moldoveni sunt îndemnați să participe la elaborarea manualelor școlare

Profesorii moldoveni sunt îndemnați de ministerul de resort să participe la elaborarea manualelor școlare
Sputnik
CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Ministerul moldovean al Educației și Cercetării încurajează cadrele didactice să participe la elaborarea manualelor școlare.
„Secretarul de stat Galina Rusu a informat cadrele didactice și autorii de manuale școlare despre noile prevederi ale Legii privind achizițiile publice, în care este indicat că, în procesul de selectare a manualelor, prețul va conta în proporție de 30%, iar calitatea conținutului manualelor şcolare în proporție de 70%. Acest lucru va minimiza numărul cazurilor când câștigă proiectele de manuale școlare cu cel mai mic preț, dar nu cele cu cel mai mare punctaj pentru calitate”, este menționat într-un comunicat al ministerului de resort.
Secretarul de stat a prezentate propunerile de modificare a Regulamentului cu privire la evaluarea, selectarea și achiziția manualelor pentru învățământul general. Acestea prevăd extinderea termenelor de pregătire a ofertelor de manuale de la 6 la 8 luni, a termenelor de evaluare a proiectelor de manuale de la 2-3 săptămâni la 3-4 săptămâni și a termenelor de pregătire a manualelor pentru obținerea avizului „Bun de tipar” de la 3 la 4 săptămâni. Noile modificări ar oferi autorilor și colectivelor editoriale timp suficient pentru pregătirea conținuturilor, iar evaluatorilor – posibilitatea de analiză minuțioasă, în vederea excluderii tuturor carențelor și a avea în rezultat manuale de o calitate mai înaltă.
Republica Moldova
Grupe extinse și asistenți personali în școli, prevede un proiect înaintat de MAN