Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primarul Ceban vrea ca mai mulți bani să rămână în bugetul Chișinăului

Primarul Ceban vrea mai ca mai mulți bani să rămână în bugetul Chișinăului
Sputnik
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Partidul lui Ion Ceban (MAN) mai anunță un proiect de lege, pe care îl va promova în Parlament. Documentul se referă inclusiv la diferențierea finanțării bugetului de stat și a bugetului municipiului Chișinău.
„În prezent, din cele 23 de miliarde de lei pe care Chișinăul le transferă autorităților centrale, doar 13% (2,8 miliarde) se întorc la Chișinău, plus transferurile cu destinație specială”, scrie Ceban.
În opinia lui, această situație este discriminatorie pentru chișinăuieni, din contribuțiile cărora se formează cea mai mare parte a bugetului de stat, iar în bugetul local nu rămâne nimic.
„În ultimii ani se observă o tendință clară de delegare de atribuții către autoritățile publice locale din partea autorităților centrale, fără a le oferi acoperire financiară. Prin Legea nr.267/2013, autoritățile centrale ale Republicii Moldova au intervenit flagrant în autonomia locală, diminuând financiar bugetele locale și făcând posibil distribuirea politizată a resurselor financiare. În același timp competențele APL nu numai că au rămas aceleași, dar au mai fost adăugate și altele suplimentar”, mai precizează Ceban.
Politică
Președintele CEC a RM îl atacă pe primarul Chișinăului