Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Realegerea șefei Comisiei Europene pentru un nou mandat are un viitor incert

Ziarul Politico a publicat un articol în care atrage atenția opiniei publice despre faptul că alegerea șefei Comisiei Europene pentru un al doilea mandat ar putea avea un viitor incert.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Realegerea șefei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, ale cărei atribuții se încheie în noiembrie 2024, poate fi pusă sub semnul întrebării din cauza popularității tot mai mari a partidelor de dreapta, scrie Politico.
Ziarul amintește că în 2019, candidatura lui von der Leyen a fost susținută de o coaliție de partide pro-europene UE - Partidul Popular European (PPE), conservator, socialiști și liberali (Renew Europe). Ei i-au oferit „doar o majoritate de 383 de voturi”.
„În vreme ce extrema dreaptă câștigă putere în toată Europa, von der Leyen ar putea întâmpina dificultăți în a recâștiga”, opinează Politico.
Un europarlamentar francez din această coaliție a declarat publicației că „ar putea fi o adevărată surpriză” în ceea ce privește realegerea șefului CE. Potrivit acestuia, dacă coaliția nu primește o majoritate la alegerile viitoare, ceea ce, potrivit deputatului, este „foarte posibil”, atunci „subiectul von der Leyen va înceta pur și simplu să mai existe”.