Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CSP anunță cine sunt candidații care râvnesc la funcția de procuror general

Șase candidați au depus dosarele la concursul pentru funcția de procuror general, anunță Consiliul Superior al Procuroeilor
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 dec - Sputnik. Potrivit unui comunicat al CSP difuzat ieri se anunță că în luna octombrie curent, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat concurs pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs fiind data de 22 noiembrie 2023, iar prin Hotărârea nr.1-197/2023, s-a decis prelungirea termenului de depunere a dosarelor de concurs până în data de 29.12.2023.
Conform rezultatelor obținute în prima etapă a concursului anunțat, au fost depuse dosare din partea a șase candidați care au aspirații de a deveni procuror general al țării.
„Astfel, în termenul limită, au fost înregistrate dosarele a șase candidați, după cum urmează:
- Ilie Rotaru – avocat; Igor Demciucin - procuror; Serghei Perju – avocat; Octavian Iachimovschi – procuror; Ion Munteanu – procuror; Andrei Coca – jurist”, anunță comunicatul al CSP.
Funcția de procuror general a devenit vacantă, după ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost eliberat din funcție, concurs fiind anunțat pe 22 octombrie 2023, ulterior prelungit până pe 29 decembrie 2023.