Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul moldovean promite fluidizarea traficului camioanelor la trecerea frontierei

Transportatorii se vor putea programa la ora exactă de trecere a frontierei, prin înregistrare într-un rând virtual de așteptare.
Sputnik
CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova a decis să instituie Sistemului informațional de programare a rândurilor electronice la frontieră și a mai aprobat și un Regulamentul privind funcționarea Sistemului și Regulile de programare la punctele de trecere a frontierei de stat.
În aceste condiții transportatorii se vor putea programa la ora exactă de trecere a frontierei, prin înregistrare într-un rând virtual de așteptare, înainte de începerea deplasării mijlocului de transport către punctul de trecere. Guvernul mai subliniază că în aceste condiții companiile de transport vor putea să-și planifice eficient resursele financiare și umane, călătoriile și timpul de trecere a frontierei.
„Noul sistem va contribui la soluționarea problemei întârzierilor și staționărilor camioanelor în punctele de trecere a frontierei de peste șapte zile, dar și a perturbărilor din lanțurile de aprovizionare. În același timp, va ajuta la reorientarea exporturilor și a mijloacelor de transport către PTF cu România și utilizarea teritoriului Republicii Moldova pentru tranzitul de mărfuri din/către Ucraina, în special pentru cereale etc”, scrie serviciul de presă al Guvernului.
Rusia
Flota aviației civile rusești începe să fie echipată cu motoare de producție autohtonă